Arbeidsperiode 6:

Deich og Sofienbergprosjektet

Foto: Lars Petter Pettersen

Del 1: Deich

Hvordan forvandle et bygg fra å være et bibliotek til å bli et museum, møte- og spisested?

  • Vi skulle designe og gjenbruke overskuddsmaterialer fra Det Gamle Hovedbiblioteket til å lage nye produkter og konsepter i Deich.

  • Vi startet med innsiktsarbeid om oppdragsgiveren Møller Eiendom, biblioteksbygget, materialene og Deich.

    Møller ga oss bokhyller av tre og metall, i tillegg til skiferstein. For å forstå materialene bedre, demonterte vi de fra hverandre, og testet ulike verktøy og overflatebehandlinger.

    Denne innsikten ble grunnlaget idéutviklingen til hvert av materialene.

    Noen av ideene vi jobbet videre med var sitteredskap, hyllesystem og plakater.  

    Teamet lagde små og store modeller av ideene for å teste bruk og estetikk.

    Vi presenterte arbeidet for kunden vår: Møller Eiendom. Tilbakemeldingene vi fikk i møtet tok vi med oss videre i ferdigstillingen av produktene.

  • Prosjektet hos Deich ga teamet erfaring med verktøy som meisel, japansk håndsag, kappsag, boremaskin og freser. De fikk også innsikt i teamarbeid, designmetode og kundebehandling.

Deich x Spireverket

Deich x Spireverket •

Del 2: Sofienbergprosjektet

  • Bli med Sofienbergprosjektet i arbeidet med å gjøre om kirkebygget til en åpen møteplass og kulturarena for barn, unge og nabolag.

  • For å bli kjent med bygget, startet vi med å tegne kirken i skala. Vi lagde deretter en skalamodell. Modellen brukte vi for å utforske hvordan vi kunne gjøre kirkebygget og -parken mer tiltalende for målgruppen. Teamet jobbet også med problemer knyttet til vedlikehold og søppel.

  • Sofienbergprosjektet ga teamet erfaring med blant annet skalategning, modellbygging, fasilitering kreative workshops og jobbe med designprosess.  

Du kan lese mer om prosjektene her: